Blog

Ontdek onze blog

Gezonder-Gelukkiger-Stralend

Een tijdje geleden kwam er iemand mijn praktijk binnen met een langdurige maagproblematiek.

Jarenlang gebruikte deze man maagzuur remmende medicatie, terwijl hij eigenlijk al jarenlang steeds “het zuur” had. Dit klinkt toch heel tegenstrijdig want met de medicatie zou dit toch moeten stoppen denk je dan?

Ondertussen was deze man al in behandeling bij een gastroloog en onderging hij gastroscopie, maar zonder resultaat.

Het Jarenlang gebruiken van maagzuur remmende medicatie zorgt voor een enorme nefast voor de maag zelf. Je maag mag eigenlijk zijn werking niet meer uitvoeren waarvoor het eigenlijk dient.

Je maag maakt maagzuur aan om het voedsel die je binnenkrijgt te verteren en door te sturen naar je darmen. Als je te weinig maagzuur hebt dan kan jij je eten niet verteren en blijft dat eten vaak op je maag liggen.

Na een simpele maagzuurtest in de praktijk werd mijn vermoeden heel snel bevestigd, ondanks dat deze man toch last had van het zuur, had hij eigenlijk gewoon te weinig maagzuur. Het klinkt misschien heel gek maar eigenlijk is het heel logisch.

Doordat het voedsel in je maag niet kan verteerd worden door te weinig maagzuur blijft het liggen en gaat dat onverteerd voedsel rotten en gisten, door die bepaalde gasvorming creëer je maagzuuroprispingen.

Kan je hiervoor een oplossing vinden? Ja echt heel simpel J

Ik stelde vrijblijvend voor om even die maagzuur remmende medicatie aan de kant te zetten en vroeg meneer om dagelijks op zijn nuchtere maag een geperste citroen te drinken.

Hij ging dit niet doen omdat hij bang was dat die geperste citroen zijn pijn erger ging maken. Voor mij geen probleem ik kan het maar meegeven. Met het motto we kunnen het maar eens proberen en grote twijfel, volgde deze klant toch mijn advies op. Het resultaat bij de volgende consultatie? Geen maagpijn meer, geen zuuroprispingen meer.

Na een jarenlange maagproblematiek kon meneer geholpen worden met een heel simpel en natuurlijkmiddeltje.

 

Blij te kunnen helpen.

Liefs Lissa

 

De Wegwijzer

Gezonder-Gelukkiger-Stralend

Shakes

Eiwitten en aminozuren? 
Onze shakes zijn rijk aan eiwitten. 
Eiwitten zijn de basis bouwstoffen van ons lichaam. Ze zijn betrokken bij de opbouw en het behoud van onze spieren, weefsels, organen en uiteraard ook onze huid.
Eiwitten bestaan uit aan elkaar gekoppelde aminozuren. Er zijn 21 soorten aminozuren die zich aan elkaar kunnen binden en afhankelijk van het aantal en de gevormde combinatie, bekom je verschillende type eiwitten.

Eiwitten voor de huid? 
Wanneer we een evenwichtige maaltijd eten, krijgt ons lichaam heel wat interessante voedingsstoffen binnen. 
Micronutriënten als vitaminen en mineralen bieden, zoals we al eerder bespraken, verschillende gezondheidseffecten. Maar het zijn voornamelijk de macronutriënten waaronder de eiwitten die helpen bij de structuur van verschillende weefsels in het lichaam. De huid als grootste orgaan bevat dan ook een groot aantal van deze eiwitstructuren. Via een dagelijkse eiwit inname ondersteunen we zo de opbouw en het behoud van onze mooie huid. 

Hoeveel eiwitten hebben we dan nodig? 
Een gemiddeld actief persoon zou volgens de algemene gezondheidsrichtlijnen dagelijks 60 tot 90g eiwitten per dag moeten innemen. 
Om hier een duidelijker beeld van te geven: 
1 RainPharma shake bevat +/-20g eiwitten. 
1 eitje bevat +/- 7g eiwitten. 
1 grote banaan bevat +/- 2g eiwitten. 
Een entrecôte van 250g  bevat +/- 46 g eiwitten. 
Neem je 90g eiwitten dan best in 1 keer in?
Neen, zeker niet. Het lichaam verwerkt en gebruikt constant eiwitten, maar het is beter de inname te spreiden doorheen de dag. 
Respecteer dus steeds het interval van maximum 20 a 30g eiwitten om de 3uur.

Hoe onderscheiden wij ons? 
Voldoende eiwitten innemen is essentieel, maar de zoektocht naar zuivere eiwitten is niet evident. Dierlijke bronnen zoals vlees en vis bevatten dan wel veel eiwitten, maar meer en meer mensen schakelen liever over op vegetarische of vegan eiwitbronnen. 
RainPharma shakes onderscheiden zich door hun zorgvuldige samenstelling waar er enkel gekozen wordt voor de zuiverste wei eiwitten.
Daarnaast bevatten de shakes geen gluten of caseïne, geen kunstmatige kleurstoffen en ook geen bewaarmiddelen.
De RainPharma shakes kunnen op deze manier een ideale aanvulling zijn op jouw bestaand eetpatroon. De basis is en blijft voldoende water drinken in combinatie met gevarieerde voeding. 

Wat zijn wei eiwitten precies? 
In melk vind je twee soorten eiwitten terug: 80% onder de vorm van caseïne en 20% onder de vorm van wei. Wei-eiwit is veel populairder dan caseïne omdat wei makkelijker verteerbaar is, goed verdragen wordt en een snelle opname kent. Aangezien het wei poeder uit melk gewonnen wordt, is het niet veganistisch, maar wel 100% vegetarisch. 
Als je onze ingrediëntenlijst bekijkt, zal je zien dat de shakes zowel whey protein concentraat( WPC) als whey protein isolaat (WPI) bevatten. WPC bevat gemiddeld zo’n 75% eiwitten en een kleine hoeveelheid koolhydraten en vet. De WPI-vorm wordt intenser gefilterd waardoor het een nog hoger eiwitgehalte bevat (zo’n 90%). We kozen er bewust voor om deze twee vormen te combineren en zo een heel zuivere en efficiënte samenstelling te bekomen. 

Voor iedereen, elke dag.
De RainPharma shakes kunnen door iedereen en om heel wat redenen ingezet worden. De eiwitten erin zijn bijvoorbeeld ideaal voor fanatieke sporters, om groei en behoud van de spiermassa te ondersteunen, maar net zo goed voor senioren om te waken over hun toenemende eiwitbehoefte. 
Vind je het moeilijk om te weerstaan aan zoete tussendoortjes? Schrap je ongezonde snacks en vervang ze door een RainPharma shake. 

Nog even de verschillende soorten shakes overlopen? Er is namelijk een heel brede waaier aan smaken: 

1. PREMIUM: Golden Shake
Deze heeft een neutrale smaak,  het is de meest zuivere variant. Je kan hem puur drinken, maar vaak zal men deze mengen met een Classic Shake, toevoegen in een zelfgemaakte smoothie, een verse soep of bij de havermout. De Golden Shake bevat niets anders dan pure, zuivere wei-eiwitten, hierdoor is de smaak ook helemaal neutraal.

2. CLASSICS
Ons gamma bevat ook 10 Classic Shakes die net zoals de Golden Shake op basis van zuivere wei eiwitten zijn. Deze classics zijn razend populair aangezien aroma’s als cacao, mango, vanille of koffie ze een heel aangenaam smaakje geven. De classics zijn minimaal gezoet met sucralose. 

3. STEVIA
Deze shakes zijn lichtjes gezoet met zoetstoffen uit de Steviaplant waardoor ze een iets meer bittere smaak hebben. Ideaal voor de niet-zo-zoete bekjes onder ons.
Er bestaat een sterke koffie (deca-), een bittere chocolade-, en een pinda-smaak variant. 

4. VEGAN
Alle bovenstaande shakes zijn geschikt voor vegetariërs, maar we hebben uiteraard ook aan de veganisten gedacht. De Vegan Chocolate en Vegan Vanilla worden gemaakt op basis van soja-eiwitten. De Vegalicious Peanut is op basis van erwt en rijst eiwitten én is gezoet met zoetstoffen uit Stevia i.p.v. sucralose. 

Keuzestress?
Kom ze gerust eens proeven in de winkel 🙂
Veel Shake plezier 🙂 

Liefs Lissa

Super C boost

Hallo

Een gezonde levensstijl is uiteraard belangrijk voor je immuniteit. Vaak associëren we de wintermaanden met een zwakker immuunsysteem, maar ook in de zomer is het van belang om je weerstand op peil te houden. Door de warme nachten slaap je misschien minder goed en je zal waarschijnlijk meer activiteiten hebben, wat een impact kan hebben op je weerstand. Wij hebben echter een goeie tip voor jou! 

Super C Boost

Super C Boost is een supplement dat, zoals de naam wel doet vermoeden, vitamine C bevat. Deze vitamine wordt in heel wat lichaamsprocessen gebruikt. Zo speelt het een rol in ons energiemetabolisme, de aanmaak van collageen (onder meer voor de stevigheid van de huid), de immuniteit en de bescherming tegen oxidatieve stress. 

Ontzuurde vitamine C? 

In Super C Boost gebruiken we een ontzuurde vorm van vitamine C. Bij de verwerking van vitamine C in het lichaam worden namelijk mineralen gebruikt om vitamine C beschikbaar te maken voor de verschillende processen. Wanneer deze mineralen niet meteen voorhanden zijn, gaat ons lichaam die uit onze eigen voorraden halen.

Om ervoor te zorgen dat we onze eigen voorraden aan mineralen sparen, hebben we er voor gezorgd dat de vitamine C in Super C Boost op voorhand gebonden is aan een mineraal (= ontzuurd). 

Bij RainPharma proberen we bovendien altijd om de natuur zo veel mogelijk te volgen. Daarom voegden we aan de formule in Super C Boost ook de natuurlijke partners van vitamine C toe, de zogenaamde citrus-bioflavonoïden.

Waar is vitamine C goed voor?

Zoals eerder vermeld, speelt vitamine C een rol in heel wat lichaamsprocessen. Zo draagt vitamine C bij tot de normale werking van het immuunsysteem. 

Verder draagt vitamine C bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. 

Vitamine C verhoogt ook de ijzeropname en draagt bij tot de bescherming van oxidatieve stress.

Vitamine C, D, A, B6, B9 en B12, en mineralen als selenium spelen een rol in ons afweersysteem. Deze stoffen vinden we wisselend terug in Daily Boost, Mighty Nine, Super C Boost, High Tech AOX en Delightful D-fence. Vergeet deze supplementen dus zeker niet te nemen!

 

Liefs Lissa 

 

Ontvang het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van al onze nieuwigheden.

Liefs Lissa