Omega 3

Uit de Noordelijke IJszee 100% natuurlijk

De omega-3-olie in EQ Pure Arctic Oil bestaat uit DHA- en EPA-concentraten van kabeljauw gevist door visserijen in de Noordelijke IJszee. De MSC- en CoC-gecertificeerde productiefaciliteit Pharma Marine maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde technologie die een uitgebreid reinigingsproces omvat.

Hierdoor kan zeer voedzame vis gebruikt worden als basis voor de productie van zuivere, duurzame omega-3 producten van een bijzonder goede kwaliteit. Deze Noorse kabeljauwvisserijen (Noordoostelijke Arctische kabeljauw, schelvis en koolvis) zijn gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC). Pharma Marine heeft bovendien het Chain of Custody (CoC)-certificaat in overeenstemming met de MSC-normen voor het handhaven van de traceerbaarheid terug naar de vorige lot. MSC-certificering staat voor de gouden standaard, aangezien slechts 10% van de visserijen wereldwijd deze certificering hebben.

Residuele grondstof uit kabeljauw is al eeuwen een belangrijke bron van omega-3. Het vissen op kabeljauw en de productie van kabeljauwproducten speelt al eeuwen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van Noorwegen. Zeelieden konden maanden leven van de eiwitten en vitaminen uit de voedzame en gemakkelijk te bewaren gedroogde kabeljauw.

Het witte goud, zoals velen het noemde, maakte van gezouten klipvis en levertraan handelsgrondstoffen tijdens de vikingperiode, en het werd ook verhandeld voor fijnere producten zoals wijn. Rond het midden van de 19e eeuw werden de gezondheidsvoordelen van levertraan algemeen bekend.Van kabeljauwolie was al bekend dat het een goede bron was van vitamine A en D toen Deense onderzoekers in de jaren 70 de gezonde omega-3 vetzuren DHA en EPA ontdekten. Hierna werd kabeljauwolie steeds populairder als een goede bron van omega-3 vetzuren.

Het omega-3 bedrijf Pharma Marine ligt aan de westkust van Noorwegen, in de buurt van Ålesund, een regio waar al langer dan 130 jaar visolie wordt gemaakt. Naast de geavanceerde technologie heeft de faciliteit een hypermodern onderzoekslaboratorium en het wordt gerekend tot een van de meest milieuvriendelijke omega-3-faciliteiten.

De faciliteit kreeg zijn Chain of Custody-certificering (CoC) in februari 2014. De belangrijkste aandeelhouder en CEO van Pharma Marine, Leif Kjetil Gjendemsjø, groeide op in de visserij van zijn familie waar hij zijn carrière begon, en heeft sindsdien gewerkt met producten uit de zee.

De omega-3 olie uit de Noordelijke IJszee is van de beste kwaliteit. Door jarenlange ervaring heeft Pharma Marine de competentie en technologie om de kwaliteit te waarborgen van de benodigde omega-3-vetzuren.

Duurzaam De omega-3 olie is afkomstig uit de duurzame MSC gecertificeerde Pharma Marine. De kabeljauw wordt gevangen in de Noordelijke IJszee.

De productiefaciliteit is gericht op duurzaamheid en de bescherming van de visstand voor toekomstige generaties. De kop en de lever van de kabeljauw zijn zeer vet en bevatten veel omega-3. Pharma Marine gelooft in mariene raffinage en werkt samen met de vissers om 100% van de gevangen vis te gebruiken.

Gjendemsjø zet zich in om de hoge kwaliteit te combineren met het gebruik van alles wat we uit de natuur halen met respect voor de natuur. Zijn tip voor het bepalen van de kwaliteit van een olie is smaak:

“Als de zuivere olie voordat er iets wordt toegevoegd goed smaakt, dan is het van hoge kwaliteit.”

EQ Pure Arctic Oil Ålesund

23

Aanbevolen dosering

Waarschuwing

Zwangere vrouwen die anticoagulantia gebruiken (zoals warfarine/warfarin) of andere medicatie moeten hun gebruik van vitamine K2 en hun medicatie in evenwicht brengen samen met hun arts.

VITAMIN K2+D3

Een anti-aging stof die gezonde botten ondersteunt en bloedvaten

Er is vandaag de dag een toenemende belangstelling voor onderzoek en begrip van het fysiologische verouderingsproces. Het vermogen van nieuwe en bekende ingrediënten om het verouderingsproces te beïnvloeden wordt bestudeerd. Naarmate we ouder worden, krijgen de meeste mensen stijvere bloedvaten, hetzij als gevolg van een verlies van elasticiteit of door verkalking van de bloedvaten. Vitamine K2 vertraagt ook de ontwikkeling van aan leeftijd gerelateerde osteoporose. Dit is goed nieuws voor mensen die zich bezighouden met gezondheid en preventieve zelfzorg willen uitoefenen – wat kan leiden tot een langere levensduur van hogere kwaliteit.

Verschillende internationale onderzoeken tonen aan dat vitamine K2 de ontwikkeling van arteriële stijfheid tegengaat.

Vitamine K is al begin jaren 30 ontdekt door de Deense onderzoeker Henrik C. P. Dam bij het Biochemische Instituut van de Universiteit van Kopenhagen. Tijdens experimenteel onderzoek op kuikens gevoed met een vetarm dieet ontdekte hij een onbekende stof dat nodig was om het bloed te laten stollen. De vetoplosbare vitamine werd vitamine K genoemd naar zijn functie: nodig voor coagulatie.

Enkele jaren later kon de Amerikaanse onderzoeker Edward A. Doisy de moleculaire structuur van vitamine K1 bepalen en synthetiseren in het laboratorium. Later werd bewezen dat een aantal verwante moleculaire structuren dezelfde functie kunnen hebben – deze werden ook K-vitamines (K1, K2) genoemd. In 1943 werden Dam en Doisy bekroond met de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor hun ontdekkingen. Vitamine K is een verzamelnaam voor een groep vitaminen met min of meer gemeenschappelijke moleculaire structuren.

Onderzoek van verschillende voedingsmiddelen

Tegenwoordig weten we meer over het effect van vitamine K. Sommige bevolkingsgroepen hebben een voedingspatroon met veel grotere hoeveelheden vitamine K dan andere bevolkingsgroepen. In Japan is het gerecht natto, met hoge concentraties van vitamine K2/MK-7, een traditioneel gerecht dat al honderden jaren wordt gegeten.

In de Europese landen is met name Nederland actief bij het uitvoeren van onderzoek naar vitamine K. Dit kan komen doordat Nederland bekend staat om haar kazen en de bevolking over het algemeen veel zuivelproducten eet, waaronder kaas. Onderzoekers in de Verenigde Staten richten zich vooral op vitamine K1, maar ze hebben ontdekt dat vitamine K1 niet zo efficiënt is als K2.

Bot wordt gedurende ons leven constant gevormd en afgebroken,om klein letsel te herstellen en zodat het lichaam de grote hoeveelheid calcium in het botweefsel kan gebruiken om de vitale functies behouden. Tijdens de kindertijd en adolescentie is de snelheid van de vorming groter dan de snelheid van de afbraak.

Na de leeftijd van ca. 25 – 30 jaar verandert dit wat geleidelijk leidt tot verlies van botsterkte en massa. Een aantal belangrijke onderzoeken uitgevoerd in Japan hebben vastgesteld dat vitamine K2 (als menachinon-7 of MK-7) in natto (bacterieel gefermenteerde sojabonen) een bijzonder goed effect heeft op de gezondheid van de botten.

Vrouwen uit gebieden in Japan met een hoge consumptie van natto hebben aangetoond minder botbreuken en hebben over het algemeen gezondere botten dan vrouwen uit gebieden waar natto minder vaak wordt gegeten. Momenteel is natto het gerecht met het hoogste gehalte K2/MK-7.

Onderzoek uit Europa en de Verenigde Staten hebben de ontdekkingen in Azië bevestigd: K2 is de meest effectieve vorm van vitamine K voor gezonde botten. Vitamine K1 heeft ook effect, maar doordat vitamine K1 snel in het lichaam wordt omgezet, zijn veel grotere doses K1 nodig om hetzelfde effect te bereiken als een kleinere dosis K2. Het meest uitgebreide klinische onderzoek tot nu toe naar vitamine K2/MK-7 komt uit Nederland – een dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek met in totaal 244 postmenopauzale vrouwen(Ref. Osteoporosis Int. 2013).

Dit onderzoek toont aan dat vitamine K2/MK-7 een goed effect heeft, maar dat het enige tijd duurt voordat het effect duidelijk wordt. Pas na twee jaar van regelmatige consumptie van vitamine K2/MK-7 werd een vertraging in het “natuurlijke” botverval gedocumenteerd. Een overzicht van relevant onderzoek dat momenteel wordt gepubliceerd, laat zien dat vitamine K2/MK-7 een goede invloed heeft op gezonde botten en efficiënter is dan vitamine K1, maar dat meetbare veranderingen in botindicatoren zoals botmassa, minerale dichtheid en botsterkte na 2-3 jaar zijn aan te tonen. Vitamine K2/MK-7 is dus op de eerste plaats een preventief supplement dat regelmatig moet worden genomen om het risico van leeftijdsgebonden veranderingen in het botweefsel te verminderen – wat weer kan leiden tot osteoporose.

Het klassieke wetenschappelijk artikel dat het effect van vitamine K2 bevestigt voor hart- en vaatziekten is de zogenaamde “Rotterdam Study”, gepubliceerd in 2004.

Oorspronkelijk was “The Rotterdam Study” slechts één van ongeveer 1000 artikelen geschreven na een uitgebreid onderzoek uitgevoerd in een wijk in Rotterdam. Al eind jaren 80 werden bijna 8000 mannen en vrouwen ouder dan 55 geworven voor fase één van het bevolkingsonderzoek.

Het doel was om een   populatie vele jaren te bestuderen en levensstijlfactoren te onderzoeken die invloed hebben op de gezondheid, ziektes en de doodsoorzaak met een bijzondere aandacht voor hart- en vaatziekten en kanker. Sinds 1990 zijn er steeds meer mensen betrokken bij het onderzoek.

In 2008 zijn ongeveer 15.000 mensen (45 jaar en ouder) opgenomen in het onderzoek. In het onderzoek van 2004 werden ongeveer 4800 mannen en vrouwen (die aanvankelijk gezond waren) gevolgd gedurende een periode van 10 jaar met betrekking tot cardiovasculaire ziekten en doodsoorzaken in verband met het gebruik van vitamine K1 en K2.

De resultaten lieten een duidelijk verband zien tussen de consumptie van de hoogste dosis vitamine K2 en een verlaagd risico op cardiovasculaire ziekte en het risico op overlijden aan dergelijke ziekten. Hoewel vitamine K1 in veel grotere doses dan K2 werd gebruikt, werd er geen beschermend verband gevonden tussen vitamine K1 en cardiovasculaire gezondheid.

De bevindingen in dit deel van het Rotterdamse onderzoek werden bevestigd in een andere uitgebreid bevolkingsonderzoek, ook uit Nederland (PROSPECT-EPIC-cohort, Utrecht). Dit onderzoek omvat meer dan 16.000 vrouwen tussen de 49 en 70 die, bij werving, geen hart- en vaatziekten hadden.

De vrouwen werden 8 jaar gevolgd en de trend was hetzelfde: zelfs na correctie voor traditionele risicofactoren voor cardiovasculaire ziekted zoals leeftijd, zwaarlijvigheid, roken, hoge alcoholconsumptie, diabetes etc., was er een duidelijk verband tussen de consumptie van K2 en een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. Vitamine K1 had wederom niet hetzelfde goede effect als vitamine K2.

Onder een selectie van 564 postmenopauzale vrouwen uit dit onderzoek werd ook ontdekt dat de vrouwen die het meeste K2 hadden gegeten minder last hadden van verkalking van de slagaders naar de hartspier – een aandoening die leidt tot stijvere slagaders en mogelijk leidt tot het krijgen van een hartaanval.

Verschillende onderzoeken hebben nu dezelfde resultaten opgeleverd:
Het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamine K2 (sommige zuivelproducten/gefermenteerde kaas en sojabonen/natto) heeft een positief effect op de cardiovasculaire gezondheid. Uit het meest recente klinische onderzoek uitgevoerd naar vitamine K2/MK-7 is gebleken dat K2/MK-7 een goede invloed heeft op stijve slagaders – de zogenaamde arteriële stijfheid. Arteriële stijfheid wordt aangetoond in verschillende studies als een onafhankelijke risicofactor voor het ontwikkelen van cardiovasculaire ziekten, en komt relatief vaak voor bij een hogere leeftijd.

Verlies van elasticiteit van de slagaders is verbonden met het risico van hoge bloeddruk, een verschijnsel dat grote delen van de oudere bevolking treft. Een onderzoek gepubliceerd in februari 2015 in Thrombosis and Heamostatis toonde aan dat de 120 vrouwen die gedurende drie jaar K2/MK-7 gebruikten minder arteriële stijfheid hadden terwijl dezelfde hoeveelheid vrouwen die een placebo kregen (capsules zonder vitamine K2) meer arteriële stijfheid hadden.

Aangezien arteriële stijfheid zich met de tijd ontwikkelt, is het belangrijk dat dergelijke onderzoeken gedurende voldoende tijd worden uitgevoerd zodat het effect zichtbaar wordt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden en bevestigt de eerder genoemde positieve effecten: regelmatige consumptie van vitamine K2 lijkt het risico op harten vaatziekten te verlagen. Dit onderzoek toont ook aan dat vrouwen die al stijve slagaders hebben deze ontwikkeling kunnen verminderen met behulp van vitamine K2.

EQ ANTI AGE COLLAGEEN PREMIUM

Met marine collageen en groene thee

Onze huid weerspiegelt niet alleen waar we het aan blootstellen, maar ook wat onze genen bepalen en wat eten, dus zorg voor de beste voorwaarden voor een gezonde en energieke huid.  Collageen is het eiwit waaruit de primaire draagstructuur van de huid bestaat. Het geeft de huid sterkte en elasticiteit en het heeft het unieke vermogen om vocht vast te houden.

30% van de eiwitten in het lichaam bestaan  uit collageen.

Collageen is een eiwit dat in alle bindweefsels van het lichaam zit. Als we jong zijn heeft het lichaam veel collageen, en is onze huid glad. Collageen en elastine werken samen in de weefsels van het lichaam; collageen geeft het vorm, kracht en stevigheid en elastine geeft de huid haar elasticiteit. Collageen maakt de huid sterk en veerkrachtig. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid veel van zijn oorspronkelijke collageen en ontstaan rimpels. Aangezien tot 30% van het lichaamseigen eiwit collageen is, is het belangrijk om meer collageen te krijgen als we de zichtbare tekenen van veroudering willen verminderen.

Als er één ding is waardoor EQ Anti Age Collageen Premium opvalt dan is het wel het lage mollecuulgewicht van collageen, waardoor het lichaam deze speciale eiwit veel gemakkelijk kan opnemen. We hebben ervoor gekozen om Matcha groene thee en duindoorn (Hippophae rhamnoides) toe te voegen omdat het beide ingrediënten van hoge kwaliteit zijn die bekend staan om hun vermogen om een gezonde huid te bevorderen. EQ Anti Age Collageen bevat vitamines en botanische extracten die de normale functie van de huid behouden. Om voor voldoende huidverwante vitaminen te zorgen, hebben we vitamine B3, B5 en C toegevoegd, naast botanische extracten die ook vitaminen en andere voedingsstoffen bevatten.

Matcha is een Japanse groene thee, die gemalen wordt tot een poeder en daardoor de voedingsstoffen uit de gehele theebladeren behoudt in plaats van het gebruikelijke groene thee-extract. Matcha wordt bereid uit de bladeren van de theestruik Camellia sinensis, en wat deze groene thee zo speciaal maakt is zowel de oorsprong als de werkwijze voor het bereiden. De verschillende manieren waarop de groene theebladeren worden behandeld zijn een cruciaal onderdeel om de kwaliteit van de thee te bepalen. De thee zit vol met voedingsstoffen zoals vitamine A, antioxidanten, vezels, chlorofyl en het speciale aminozuur L-theanine.

Duindoorn is een oude, breed verspreide plant die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen vanwege de speciale voedingswaarde en geneeskrachtige waarde van de bessen. De bessen bevatten grote hoeveelheden vitamine C en het is bewezen dat een bes meer vitamine C bevat dan een kiwi of een sinaasappel. Duindoorn bevat ook andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine E, vitamine K, vitamine B1, vitamine B2 en mineralen en aminozuren. Onder de aminozuren zijn acht essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.

EQ Anti Age Collageen Premium is verrijkt met belangrijke componenten die kunnen bijdragen aan de ondersteuning van een gezonde en mooie huid op elke leeftijd.

Inhoud per aan- bevolen dagelijkse dosis (1 zakje/4,74 g):

Viscollageen

4500 mg

Matcha groene thee

100 mg

Vitamine C

50 mg  63%*

Duindoorn

25 mg

Vitamine B3

16 mg

Vitamine B5

3,5 mg 58%*

 

 

*Of reference value RDI

 

 

Allergenenwaarschuwing: Het product bevat eiwitten uit vis en schaaldieren.

  • Het belangrijkste ingrediënt is samengesteld uit 100% natuurlijk, puur collageenhydrolysaat uit vis (collageenpeptiden) met een laag molecuulgewicht.
  • Matcha groene thee bevat veel polyfenolen (antioxidanten), die bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdige veroudering van de huid door oxidatieve stress.
  • Duindoornolie lijkt veel op de natuurlijke huidolie, en aangenomen wordt dat het een goed effect heeft op de huid vanwege de grote hoeveelheid onverzadigde vetzuren, palmitoleïnezuur, provitamine A en vitamine E.
  • Vitamine C draagt bij aan een normale productie van collageen in de bloedvaten.
185

hier Bestellen

Ontvang het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van al onze nieuwigheden.

Liefs Lissa