Gezonder-Gelukkiger-Stralend

Een tijdje geleden kwam er iemand mijn praktijk binnen met een langdurige maagproblematiek.

Jarenlang gebruikte deze man maagzuur remmende medicatie, terwijl hij eigenlijk al jarenlang steeds “het zuur” had. Dit klinkt toch heel tegenstrijdig want met de medicatie zou dit toch moeten stoppen denk je dan?

Ondertussen was deze man al in behandeling bij een gastroloog en onderging hij gastroscopie, maar zonder resultaat.

Het Jarenlang gebruiken van maagzuur remmende medicatie zorgt voor een enorme nefast voor de maag zelf. Je maag mag eigenlijk zijn werking niet meer uitvoeren waarvoor het eigenlijk dient.

Je maag maakt maagzuur aan om het voedsel die je binnenkrijgt te verteren en door te sturen naar je darmen. Als je te weinig maagzuur hebt dan kan jij je eten niet verteren en blijft dat eten vaak op je maag liggen.

Na een simpele maagzuurtest in de praktijk werd mijn vermoeden heel snel bevestigd, ondanks dat deze man toch last had van het zuur, had hij eigenlijk gewoon te weinig maagzuur. Het klinkt misschien heel gek maar eigenlijk is het heel logisch.

Doordat het voedsel in je maag niet kan verteerd worden door te weinig maagzuur blijft het liggen en gaat dat onverteerd voedsel rotten en gisten, door die bepaalde gasvorming creëer je maagzuuroprispingen.

Kan je hiervoor een oplossing vinden? Ja echt heel simpel J

Ik stelde vrijblijvend voor om even die maagzuur remmende medicatie aan de kant te zetten en vroeg meneer om dagelijks op zijn nuchtere maag een geperste citroen te drinken.

Hij ging dit niet doen omdat hij bang was dat die geperste citroen zijn pijn erger ging maken. Voor mij geen probleem ik kan het maar meegeven. Met het motto we kunnen het maar eens proberen en grote twijfel, volgde deze klant toch mijn advies op. Het resultaat bij de volgende consultatie? Geen maagpijn meer, geen zuuroprispingen meer.

Na een jarenlange maagproblematiek kon meneer geholpen worden met een heel simpel en natuurlijkmiddeltje.

 

Blij te kunnen helpen.

Liefs Lissa

 

De Wegwijzer

Gezonder-Gelukkiger-Stralend

Ontvang het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van al onze nieuwigheden.

Liefs Lissa